Mothership of work

Kävin tutustumassa Mothership of work -tiloihin Pienellä Roobertinkadulla. Tunnelma-assistentti kierrätti minut ympäri konttoria ja esitteli tilat. Ne olivat varsin inspiroivia. Uutta ja vanhaa oli mukavasti yhdistelty, toimivuus ja rentous olivat sulassa sovussa ja ylipäätään koin tilat varsin inspiroivina. Fiiliksen mukaan voi valita itseleen sopivan tilan, verkostoitua ja tavata ihmisiä eri yrityksistä. Keittiöstä voi hakea kahvin ja siinä samalla tehdä pop corneja huikopalaksi. Hiljaisissa tiloissa voi tehdä keskittymistä vaativia juttuja ja olla kerrankin näpräämättä puhelinta.

Samankaltaisia tiloja on yrityksissä ollut jo pidempään. Uutta asiassa on kenties se, että tarjotaan mahdollisuutta kaikenlaisille yrityksille. Pienet voivat kokea isomman yhteisön tuen ja edut. Voi tuntea kuuluvansa johonkin isompaan heimoon ja ammentaa siitä voimaa itselleen. Miksei joku isommassa yrityksessä työskentelevä voisi yhtä hyvin käydä vähän hakemassa uusia tuulia vierailemalla tämänkaltaisissa tiloissa.

Nähtäväksi jää, kuinka hyvin tunnelma ja kulttuuri saadaan pidettyä yhteisölliesenä ja ruokkiiko se avointa ja innostavaa ilmapiiriä. Ainakin tilat on kuin luotu sitä varten, ja itse uskon vahvasti, että tietynlaiset ihmiset hakeutuvat tänne. Tälläisessä ympäristössä ideat pääsevät helposti ilmaan leijumaan ja kasvavat uusiin ulottuvuuksiin. Parhaimmillaan tiloihin voi muodostua omanlaisensa kollektiivinen alitajunta, josta jokainen voi halutessaan poimia parhaat ideat ja työstää niitä eteenpäin. Varsin inspiroiva paikka luovan työn tekijälle. Luovan työn tekijäksi itse luokittelen kaikki, joilla on tietynlainen asenne ja halu tehdä asioita uudella tavalla. Kyse voi olla kirjanpitäjästä tai taidemaalarista.

Toivotan myös tämän blogin kautta onnea ja menestystä MOW:ille. Itse tulen hyödyntämään tiloja vähintäänkin vierailija statuksella jatkossa.

M.O.W.

Write a comment