Arjen yhtälönratkaisuja

Pitkäperjantaiaamuna kyselin perheeltä, miten ulkoilisimme tänään ja mitä kukin haluaa tehdä.

  • Tyyppi nro 1 haluaa juoksulenkille ja hengailla kallioilla sekä hoitaa asiat ilman isompaa säätöä.
  • Tyyppi nro 2 haluaa juoksulenkille, ja muuten hänelle sopii kaikki.
  • Tyyppi nro 3 ei halua kävellä, ei tiedä haluaako ulkoilla, mutta hän saattaisi haluta pelata frisbee-golfia.
  • Tyyppi nro 4 haluaa heitellä frisbeetä ja hyppiä hyppynarulla. Hän ei halua missään tapauksessa pyöräillä, eikä kävelykään oikein maistu.
  • Tyyppi nro 5 haluaa ehdottomasti pyöräillä ja hyppiä hyppynarulla.
  • Tyyppi nro 6 haluaa kävellä omaa vauhtiaan, haistella ja hakea frisbeetä.
  • Tyyppi nro 7 haluaa juosta vapaana, leikkiä frisbeellä ja lipittää pissaa.

Kaikki haluavat ehdottomasti viettää aikaa yhdessä. Tai no ykköstyyppi ei ole siitä ihan varma. Mainittakoon vielä, että vaikka sana frisbee mainitaan useamman kerran yhtälössä, tyyppien kuusi ja seitsemän käsitys sen heittelystä eroaa täysin tyyppien 3,4 ja5 käsityksestä frisbee-golfista. Toiset yrittävät heittää sitä koriin ja toiset napata suuhunta.

Ratkaisu: Tyypit 1 ja2 lähtevät aluksi yhteiselle juoksulenkille. Sen jälkeen tyypit 2 ja 5 pyöräilevät Meilahden kallioille. Tyypit 1,3,4,6 ja 7 pakkaavat hyppynarun ja frisbeet reppuun ja suuntavat sinne autolla perässä. Aluksi tyypit 1,3,4 ja 5 pelaavat frisbee-golgia, 2,6 ja 7 heitellessä sitä sivummalla. Tämän jälkeen tehdään vaihto, jossa 1,6 ja 7 lähtevät kävelylle ja 2,3,4 ja 5 jatkavat frisbee-golfin pelaamista. Seitsemäs tyyppi syö kasan keltaista lunta, jolla saa tyydytettyä yhden tarpeensa, ja kaikki haistelusta tykkäävät tekevät sitä muun toiminnan lomassa. Hyppynaru unohtuu repun pohjalle, mutta raittiissa ilmassa kaikki ovat varsin tyytyväisiä. Tällä kertaa yhtälö oli helpohko, mutta kenties jo huomenna päästään visaisemman tehtävän pariin.

Millaisia yhtälöitä te olette päässeet pääsiäisenä ratkomaan?

Write a comment