9
helmi.

Arkkityyppikartta-retriitti 9.-10.2.2018

Oman arkkityyppikartan rakentaminen

Jokaisen ihmisen luonne ja persoona koostuu erilaisista arkkityypeistä, joita voi kutsua myös energiamalleiksi tai ominaisuuksiksi. Näiden arkkityyppien yhdistelmästä muodostuu kokonaisuus, joka määrittelee, minkälaisia ihmisiä me olemme. Toiset arkkityypit ovat vahvemmin esillä kuin toiset, ja myös arkkityyppien rooli ja vaikutus vaihtelevat eri tilanteissa. Joidenkin arkkityyppien varjopuoli hallitsee meitä. Toisista taas pystymme hyödyntämään voimapuolta. Jotkut arkkityypit ovat keskenään kavereita. Toisten taas on vaikea tulla toimeen keskenään.

Arkkityypit ovat loistava keino oppia tuntemaan itsensä entistä paremmin. Kuka minä olen? Mitä eri ominaisuuksia minussa on? Mitä tarpeita minulla on? Miten löydän tasapainon itseni kanssa?

Viikonlopun aikana rakennamme jokaiselle oman arkkityyppikartan ja tarkastelemme sitä eri näkökulmista oppiaksemme tuntemaan itsemme paremmin sekä ymmärtämään sen kautta omaa ja läheistemme käytöstä. Työkaluun voi suhtautua pilke silmäkulmassa. Leikin varjolla voit mennä syvälle itseesi ja saada raikkaita oivalluksia itsestäsi ja elämästäsi. Tämän työkalun avulla vuorovaikutustaitosi paranevat ja opit ymmärtämään omat tarpeesi paremmin.

Kurssi perustuu Caroline Myssin Sielun sopimus –kirjaan, ja sitä on muokattu valmennuksen työkaluin helpommin omaksuttavaksi ja viikonlopun mittaiseksi kurssikokonaisuudeksi. Koulutus on kokemuksellista työskentelyä ja antaa välineitä omaan kasvuun. Arkkityyppeihin tutustutaan symboli- ja mielikuvatyöskentelyn ja toiminnallisten menetelmien avulla.

Ymmärtämällä omat arkkityyppimme ja päästämällä näiden kyvyt valloilleen saamme avattua oman potentiaalimme täyteen kukoistukseen

Aika 9.–10.2..2018 klo 10–17

Paikka: Helsinki, tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Kurssin hinta on 153 € (-10%) ostaessasi sen suoraan verkkokaupan kautta. Tai voit ilmoittautua kurssille myös sähköpostitse merja(at)polunvalaisija.fi , jolloin normaalihinta 170 € laskutetaan sinulta viikkoa ennen kurssin alkua.  

Mukaan mahtuu 12 henkilöä, ja kurssi vaatii toteutuakseen kuusi osallistujaa.

”Narri, gheisha, pelkuri, lapsi ja mitä kaikkea löytyykään omasta itsestä. Miten ne keskustelevat keskenään ja minkälainen tilanne aktivoi ja kenet? Merjan tapa johdattaa oman itsensä äärelle on seikkailu, jossa ymmärrys itsestä ja omista toimintamalleista, ihmissuhteista ja elämän kulusta aukeaa kerros kerrokselta. Arkkityppien kautta on hauska pohtia omaa käytöstä ja valintoja. Monta isoa oivallusta syntyi lempeästi itsensä kanssa kulkien ja omiin arkkityyppeihin tutustuen. Suosittelen!”

Noora Steenvoorden

Esimerkkejä arkkityypeistä.

Prostituoitu: Prostituoidulla on kyky sopeutua erilaisiin tilanteisiin ja hän on joustava ja palvelee muita. Mutta hän voi myös miellyttää ihmisiä liikaa oman hyvinvoinnin kustannuksella, uhraamalla itsensä. Varjopuolella hän siis antaa muiden käyttää itseään hyväksi. Omien rajojen asettaminen on tälle arkkityypille tärkeää. Tunnistaa missä kohtaa menee omat rajat ja oppia kommunikoimaan ne myös selvästi toisille.

Äiti: Äiti on elämän antaja, ravinnon ja huolenpidon lähde, varauksettoman rakkauden, kärsivällisyyden, uskollisuuden ja epäitsekkyyden ruumiillistuma. Varjopuolena äidin arkkityyppi voi olla myös tukahduttava, ankara ja itsensä uhraava. Äidin energia voi olla myös tarketuva ja se voi estää lapsen itsenäistymistä.

Sovittelija: Toisilleen vihamielisten ryhmien ja yksilöiden välienselvittely vaatii kärsivällisyyttä ja taitoa, kykyä tulkita tilanteita ja ihmisten mielipahoja. Usein yksi perheenjäsen omaksuu tämän roolin, joten ihmisen ei tarvitse olla ammattidiplomaatti ollakseen arkkityypiltään sovittelija. Huono sovittelija tekee työtä oman edun nimissä tai pyrkii miellyttämiseen.

Palvelija: Me kaikki palvelemme jotakuta tai jotain. Palvelijan asenne merkitsee pyrkimystä olla muiden käytettävissä ja rikastuttaa heidän elämäänsä. Tehtävä hoituu terveellä tavalla vain, jos muistaa palvella myös itseään. Ellei ihminen huolehdi hyvinvoinnistaan, lähimmäisten tarpeet hukuttavat hänet alleen ja hän unohtaa oman elämänsä arvon.

Narri: Narri on hauskuuttaja, jonka kanssa on helppo tulla toimeen ja viljellä hurttia huumoria. Aina mukana menossa ja sujuva repliikki hallussa. Muista saattaa tuntua, että narrilla on aina mukava vaihe elämässään menossa. Hän on loputon ikiliikkuja, ja hänellä on rento ote elämään. Aina narri ei kuitenkaan ole täysin sitä, miltä hän päältäpäin saattaa näyttää. Sisälle voi kätkeytyä opittu tapa pitää omat heikkoudet piilossa ja siirtää huomio naurun kautta muualle. Narri saattaa kokea olevansa hyväksytty vain hauskan seuralaisen roolissa ja hän pitää tiukasti kulissit pystyssä ja kätkee tunteet syvälle sisimpäänsä.

Kurssinvetäjän esittely - Merja Takamäki
merja_kasvot2

Merja Takamäki on valmentaja ja kirjailija, joka inspiroi ihmisiä oman itsensä kehittämiseen. Hän käyttää yksinkertaisia mutta voimakkaita tekniikoita, jotka mahdollistavat oivallukset mielekkään elämän luomiseksi. Hänessä on sisäistä paloa ja selkeyttä, joka auttaa ihmisiä näkemään oman potentiaalinsa. Hänen kokemuksensa energiahoidoista ja vapaaehtoistöistä saattohoidon parissa tuovat syvyyttä itsensä tutkimisen teemaan.