Narri

Meillä jokaisella on monia eri ominaisuuksia, joita arkkityypeiksikin kutsutaan. Yksi näistä voi olla narri. Sinällään narri on neutraali luonteenpiirre, siinä missä muutkin. Hauskuuttaja, jonka kanssa on helppo tulla toimeen ja viljellä hurttia huumoria. Aina mukana menossa ja sujuva repliikki hallussa. Muista saattaa tuntua, että narrilla on aina mukava vaihe elämässään menossa. Hän on loputon ikiliikkuja, ja hänellä on rento ote elämään.

Aina narri ei kuitenkaan ole täysin sitä, miltä hän päältäpäin saattaa näyttää. Sisälle voi kätkeytyä opittu tapa pitää omat heikkoudet piilossa ja siirtää huomio naurun kautta muualle.

Aika monelle meistä on haastavaa näyttää se puoli itsestämme, josta emme ole erityisen ylpeitä. Saatamme kokea jonkun luonteenpiirteemme olevan heikkous, joka pitää peittää. Kenties olemme lapsena oppineet, että tietyn tunteen näyttäminen ei ole sallittua. Narrin roolin avulla se on helppo kätkeä.

Narrin taustalla saattaakin olla heikko itsetunto ja kokemus siitä, että ei ole hyväksytty. Jossain elämän vaiheessa on löytynyt tapa hakea hyväksyntää toisilta ja piilottaa kaikkein kipeimmät asiat, usein myös jopa itseltään. Narrissa on kuitenkin myös paljon hyvää, jota kannattaa vaalia. Hyväksymällä ja näyttämällä omat heikkoutensa, myös toinen puoli vahvistuu ja alkaa loistamaan. Kannattaa valita, milloin laittaa narrin maskin kasvoilleen ja milloin taas on aika jonkun ihan toisen piirteen tai tunteen tulla esiin. Itse nautin suunnattomasti narrin seurassa, kunhan narrius kumpuaa aidosta elämänilosta ja on läsnäolevaa vuorovaikutusta hassuttelun keinoin.

Tunnistatko sinä narrin itsessäsi?

Kätkeytyykö sinun narrisi taakse jotain, mitä et halua jakaa muille?

Pystytkö riisuumaan narrin naamarin muiden seurassa?

Jos haluat oppia ymmärtämään narriasi paremmin, tai opetella tuomaan sen vahvuus esiin, tervetuloa mukaan Arkkityypikartta-retriittille 9.-10.4.2016.

 

 

Write a comment