Sisäinen johdatus

Monella meistä on vilkas mieli. Ajatukset sinkoilevat pakonomaisesti eri asioihin, ja meidän on vaikea keskittyä mihinkään. Tämä aiheuttaa usein sen, että energiamme ovat kasaantuneet päähämme. Tasapaino on keikahtanut ylös, vaikka oman hyvinvoinnin kannalta sen tulisi olla jakaantunut tasaisesti koko kehoomme.

Moni kuulee päässään jatkuvasti myllertävän ajatusten virran. Ajatus hyppää hetkessä asiasta toiseen niin, ettei perässä meinaa pysyä. Mieli metelöi, ja tuntuu, ettei sitä saa hiljaiseksi millään. Liiallisen kiireen ja suorittamisen keskellä mielen on mahdotonta rauhoittua. Kiire on mielelle kuin sokerihumala lapselle; se saa mielen levottomaksi.

On syytä erottaa ulkoinen ja sisäinen hiljaisuus toisistaan. Se, että ympärilläsi on hiljaista, ei vielä tarkoita, että sisälläsi olisi hiljaista. Toisaalta on mahdollista olla keskellä ulkoista hälinää mielen ollessa silti täysin rauhoittuneena.

Mielen rauhoittaminen on taito, jota voi harjoitella. Omaa mieltään on miltei mahdotonta hiljentää kokonaan, eikä siihen ole tarvettakaan. Riittää, että ajatukset kulkevat verkalleen omaa tahtiaan eivätkä pitele sinua otteessaan. Hiljentymisen taito on tärkeää paitsi intuition ja oman sisäisen viisauden kuulemisen, myös jaksamisen ja elinvoiman kannalta. Hiljaisuus kantaa viisauden voimaa, joka mahdollistaa itsensä kuuntelemisen.

Mitä se sellainen sisäinen viisaus sitten oikein on? Se on järjen toisella puolella oleva syvä läsnäolon tila. Se on syvä rauhan tunne, jossa on luottamus omaa itseään ja elämää kohtaan. Siinä tilassa tiedät aina oikean polun jota pitkin kulkea. Tiedät mitä sinun tulee tehdä ja mihin suuntaan kulkea. Meillä kaikilla on tämä sisäänrakennettu kompassi ja se ilmenee useimmiten niin, että vain tiedät mikä ratkaisu on oikea. Tämä mahdollistaa irrottautumisen kaikesta turhasta ja ylimääräisestä ja voit keskittyä olennaiseen. Niihin asioihin jotka vievät sinua eteenpäin.

7. kasvi_paassa

“Opi tuntemaan hiljaisuus sisälläsi ja
huomaa miten kaikella tässä elämässä on tarkoituksensa.”

Jotta kuulisimme oman sisäisen viisautemme, meidän pitää vain osata kuunnella. Helppoa, eikö?

Käytännössä tämä on kuitenkin usein vaikeaa. Teemme aina jotakin: puhumme, luemme, kuuntelemme radioita, surffaamme somessa, katsomme televisiota tai suunnittelemme tulevaa. Jokin merkityksetön ulkoinen tekijä pitää mielemme kiireisenä koko päivän ajan, emmekä kuule todellista minäämme.

Jos opimme pitämään ulkoiset ärsykkeet minimissä emmekä tuki niillä sisäistä tilaamme, alamme kuulla omaa sisäistä ääntämme ja kykenemme ohjautumaan sen mukaisesti. Luottamalla sisäiseen johdatukseen, voimme löytää itsemme mitä ihanimmista seikkailuista ja huomaamme elävämme itsemme näköistä elämää.

Hiljaisuutta on mahdollista ymmärtää vain kokemuksen kautta. Se ei ole pysähtynyttä vaan syvää ja kaunista olemista. Tästä hiljaisuudesta puolestaan alkaa kaikki: sanat, kuuntelu, ideat, toiveet, luovuus, läheisyys ja koko elämä. Hiljaisuus luo ympärillesi ajattoman tilan, jossa et ole yksin. Tunnet sen sijaan olevasi yhtä kaikkien ja kaiken kanssa. Se ankkuroi läsnäolosi täysillä tähän hetkeen.

Kysymyksiä pohdittavaksi:

  1. Millä puuhastelulla sinä täytät oman sisäisen tilasi?
  2. Voisitko luopua jostain tekemisestä kokonaan tai vähentää sitä?
  3. Mitä tapahtuu, jos vain olet tekemättä ja ajattelematta mitään?
  4. Otatko riittävästi aikaa vain olemiselle?

Merja Takamäki

Katso myös videoni aiheesta:

Haluaisitko elää rennon letkeetä elämää ja saada silti paljon aikaiseksi? Tule oppimaan mitkä ovat pahimmat ajanhallinan kompastuskivet ja miten voit itse välttyä niiltä. Lue lisää valmennuksesta täältä:

Write a comment