Suunnan ottaminen

Kaikki lähtee siitä, että tiedät, minne olet elämässäsi matkalla. Kun suunta on selvillä, voit luoda itsellesi haluamasi elämän. Mitä paremmin ja täsmällisemmin pystyt määrittelemään haluamasi asiat, sitä helpompi niiden on toteutua. Keskity siihen, mitä haluat, älä siihen, mitä et halua.

Opettele siis tuntemaan itsesi riittävän hyvin, jotta tiedät, mistä palasista itsellesi mielekäs elämä koostuu. Mitkä asiat tuottavat sinulle iloa? Mitä ilman et voi elää? Mikä inspiroi sinua ja mikä saa sinut syttymään? Tavoitteesi voi hyvin olla jokin sisäinen tila, kuten läsnäolo, innostus tai rauha. Se voi myös olla jokin uusi opittu taito ja omaan hyvinvointiin liittyvä asia. Tai sitten se voi olla jokin ulkoinen konkreettinen tavara tai saavutus. Tavoitteille ei ole olemassa rajoja, kunhan ne ovat ympäristöä ja toisia ihmisiä kunnioittavia.

Matkasta kohti tavoitetta tulee myös nauttia. Mikään tavoite ei ole sen arvoinen, että sitä kohti kannattaisi puskea väkisin ja omia rajojaan rikkojen. Jos et nauti matkanteosta, tavoite on sinulle mitä todennäköisimmin väärä, etkä tule myöskään iloitsemaan perille pääsystäsi. On myös mahdollista, että tavoitteesi on sinulle sopiva mutta tapasi edetä sitä kohti sinulle sopimaton.

Tavoitetta kannatta fiilistellä: pyrkiä jo nyt tuntemaan se olotila, joka sinulla on tavoitteen toteuduttua. Mitä iloa se sinulle tuottaa? Miltä näytät ja miltä sinusta tuntuu? Anna tunteen kihelmöidä innostavasti kehossasi jo nyt.

Tavoitteelle kannattaa asettaa aikaraja, ja tavoitteen tulee olla mitattava. Määritä, miten tiedät, että olet saavuttanut tavoitteesi?

Rakenna tavoitteesi siis näin;

tavoitteen-asettaminen_small

Koska haluamme elämämme eri vaiheissa eri asioita, kannattaa tavoitteen rakentaminen pitää jatkuvana prosessina. Elämän suuntaa kannattaa tarkastella säännöllisesti, ja sitä kannattaa muuttaa aina tarvittaessa.

“Hyvä tavoite vetää vastustamattomalla tavalla puoleensa.”

Kiinnostaako itsensä johtaminen ja kehittäminen lisää? Tutustu Polunvalaisijan tarjontaan oheisten linkkien kautta:

Write a comment