Unissakävelijä

Keskustelin lasten kanssa eilen unissakävelystä, ja keskustelu herätti minut ajattelemaan, että moni meistä kävelee unissaan läpi elämänsä – ei nukkuessaan vaan hereillä ollessaan, joka päivä ja viikko, kuukausi ja vuosi toisensa perään. Toisille tulee herätys jossain vaiheessa. Osa ei herää koko elämänsä aikana. Tällä tarkoitan sitä, ettei henkilö ota vastuuta omasta elämästään, vaan kulkee sinne minne muutkin kävelevät, siirtää vastuun muille ja valittelee sitä päivät pitkät. Tällainen henkilö on kyseenalaistamatta asioita ja tapoja tehdä ja toimia tässä maailmassa. Hän kuvittelee olevansa onnellisempi, jos vain joku toinen tekisi sitä tai tätä tai maailma olisi jotenkin erilainen. Mitä jos sinä olisit se muutos? Aloittaisit nyt heti?

Mitä paremmin tunnet itsesi sitä varmemmin teet työtä ja elät elämää, joka on sinulle merkityksellistä. Opi tuntemaan vahvuutesi, heikkoutesi, arvosi ja ominaisuutesi. Opettele tietämään asiat, joista nautit ja joista et tykkää. Tule asiantuntijaksi itsesi suhteen, aseta rajat ja ota vastuu itsestäsi. Yksinkertaisesti sanottuna selvitä kuka oikeasti olet ja ala elämäään sen mukaista elämää.

No Sleepwalking Allowed!

Ainoa tapa mokata on se, ettei koskaan aloita eli ei koskaan edes ylitä lähtöviivaa. Annatko sinä ideoiden kuolla sisällesi? Jätätkö sinä sinun laulusi laulamatta.? Tanssiiko joku muu sinun elämääsi, vai onko sinulla rohkeutta löytää oma sävel ja ottaa sen mukaan askeleesi tässä hetkessä?

Jos yrität, olet jo askeleen lähempänä. Opit, ymmärrät ja koet, ja se vie sinua jo eteenpäin kohti muutosta ja menestystä. Elä vahvuuksiesi kautta. Olemme kaikki asiantuntijoita jossain asioissa ja toisaalta aloittelijoita jossain toisissa. Ei ole olemassa gurua, joka tietäisi kaiken, mutta on olemassa guruja, jotka tietävät yhdestä asiasta ja voivat tuoda sen asian maailmaan ja vielä maailmaa eteenpäin sen avulla. Mikä se asia on sinun kohdallasi?

Ajattele aina, että on toinenkin tapa tehdä asiat. Älä ota asioita annettuna vain koska niin muutkin tekevät. Kysy miten, miksi ja miksi ei. Kyseenalaista asioita. Raha ei koskaan motivoi muutokseen. Muutos syhtyy halusta tehdä asioita eri tavalla. Raha on toki tärkeä osa meidän elämäämme, mutta se istuu takapenkillä. Intohimo istuu ratin takana, ja uteliaisuus on hänen apukuskinaan.

Älä vertaa itseäsi muihin. Sinä olet oma ainutlaatuinen sekoitus. Määrittele menestystekijäsi ja ota vastuu siitä, että ilmennät niitä elämässäsi. Kenelläkään toisellahan ei ole sinun kokemustasi, sinun kykyjäsi, sinun ominaisuuksiaksi tai sinun taitojasi. Puhumattamaan fyysistä ominaisuuksista tai pään sisällä syttyvistä ajatuksistasi. Olet ainutlaatuinen yksilö, ja maailma tarvitsee sinun avautuneen potentiaalisi.

Menestyminen omassa elämässä tarkoittaa ennenkaikkea asennetta ja tapaa elää. Ole muutos, jonka haluat nähdä tässä maailmassa!

Write a comment