Uskallatko ylittää lähtöviivan?

Maraton juostaan askel kerrallaan

Kaikki suuret unelmat saavutetaan ottamalla yksi askel kerrallaan kohti tavoitetta. Ensimmäisen askeleen jälkeen otetaan toinen ja jatketaan niin kauan, kunnes ollaan maalissa. Kun jaat tavoitteesi riittävän pieniin osiin ja huolehdit siitä, että otat vähintään yhden askeleen joka päivä, huomaat ennen pitkää olevasi tavoitteessasi. Pelko syntyy usein siitä, että ajattelemme koko jäljellä olevaa matkaa. Jos maratonilla alkaa väsyttää, ei kannata ajatella loppu-urakkaa, vaan keskittyä seuraavaan askeleeseen. Otetaan välitavoitteeksi juosta ainakin seuraavalle lyhtypylväälle asti ja siitä taas seuraavalle, taitetaan matkaa askel kerrallaan.

Reitti ja kaikki matkan varrella otettavat askeleet eivät todennäköisesti ole selvillä vielä lähtöviivalla. Et voi myöskään tietää, millaisia tunteita ja ajatuksia sinussa herää matkan varrella. Voit muuttaa reittiä ja askeliasi matkan edetessä, mutta tärkeintä on lähteä liikkeelle. Maaliin ei voi päästä, ellei ole ylittänyt lähtöviivaa.

Mieti nyt hetki unelmaasi. Mitä haluat saavuttaa elämässäsi? Mitä askelia sinun tulee ottaa saavuttaaksesi unelmasi? Kirjoita ylös vähintään kymmenen kohtaa, ja jaa ne tarvittaessa vielä pienempiin osiin. Minkä askeleen aiot ottaa ensimmäisenä? Minkä askeleen otat jo tänään?

“Joskus pieni askel oikeaan suuntaan voi olla isoin askel elämässäsi.”

“Ensimmäinen askel johonkin suuntaan on myös päätös, ettet aio jäädä siihen missä olet. “- John Pierpont Morgan

Kiinnostaako itsensä johtaminen ja kehittäminen lisää? Haluatko uutta kipinää urallesi? Tutustu Polunvalaisijan valmennus tarjontaan oheisten linkkien kautta:

Write a comment